Tenzin Gyatso, de 14de Dalai Lama, is de leider van het Tibetaanse Boeddhisme, en een in de hele wereld geëerbiedigde geestelijke leider.

Hij werd op 6 juli 1935 in het kleine dorp Taktser, in het noordoosten van Tibet, geboren als zoon van een boerenfamilie. Op tweejarige leeftijd werd hij in overeenstemming met de Tibetaanse traditie herkend als de reïncarnatie van zijn voorganger, de 13de Dalai Lama. De Dalai Lama’s zijn verschijningen van de Boeddha van Compassie, die ervoor kiezen gereïncarneerd te worden met als doel menselijke wezens te dienen. De huidige Dalai Lama won in 1989 de Nobelprijs voor de Vrede en wordt in de hele wereld geëerbiedigd voor de manier waarop hij mededogen en geweldloosheid uitdraagt voor het oplossen van menselijke conflicten.

Hij reist over de hele wereld en geeft conferenties over onderwerpen zoals universele verantwoordelijkheid, liefde, compassie en vriendelijkheid. Hij heeft grote belangstelling voor de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van wetenschap en weet de humanistische implicaties van de ontdekkingen alsook de intuïtieve methodologische verfijning ervan in de hoogste graad te benutten. Hij is medeoprichter van het Mind & Life Institute.

© TENZIN CHOEJOR / OHHDL

© TENZIN CHOEJOR / OHHDL